Bagaimana saya boleh hentikan diri saya daripada ejakulasi terlalu awal?

Ejakulasi pramatang adalah auan yang sering didengari oleh pakar seksologi dan juga pakar urologi. Bukan semua wanita yang sanggup menanggung isu lelaki ini. Di samping itu, ejakulasi awal merendahkan keyakinan diri dan harga diri seseorang lelaki.

Nasib baik, semua orang mampu memanjangkan tempoh hubungan seks dan menangguh ejakulasi. Perubatan tradisional dan produk-produk terbaru farmaseutikal terkini dapat membantu anda mengatasi masalah ini.

Adakah ejakulasi pramatang sejenis penyakit?

Selama bertahun-tahun, para doktor tidak dapat bersetuju tentang gejala ejakulasi pramatang. Apa yang lebih penting, tempoh hubungan seksual ataupun pasangan yang berjaya mencapai orgasme? Pada masa ini, patologi ejakulasi pramatang dianggap sebagai suatu keadaan di mana lelaki itu ejakulasi sebelum persetubuhan.

Sering kali, ejakulasi awal berlaku pada usia muda, apabila kehidupan seksual bermula. Lelaki muda biasanya tidak terlalu berpengetahuan tentang hal ehwal kesihatan mereka dan mungkin ditertawakan oleh pasangan mereka. Akibatnya, mereka sering mula mengalami rasa tidak yakin dan di dalam ketakutan. Seks menjadi suatu perkara yang membawa emosi negatif, yang hanya memburukkan lagi masalah tersebut. Oleh itu, walaupun lelaki tersebut sihat dalam segi kesihataan keseluruhan, dia bermungkinan mengalami impotensi psikogenik.

Para lelaki mungkin mengadu tentang ejakulasi pramatang selepas menjalani kehidupan seks yang rancak, walaupun selepas bertahun-tahun berkahwin. Pelbagai perkara bergantung kepada usia, keadaan fizikal, sejarah kesihatan, dan juga lain-lain. Punca ejakulasi awal mungkin termasuk konflik keluarga dan pengambilan atau pencegahan daripada ubat-ubatan tertentu.

PENDAPAT PAKAR: Dr Selvalingam S
titan gel doctorRamai lelaki mengalami saiz zakar yang tidak mencukupi. Mungkin terdapat pelbagai sebab termasuklah umur, tekanan yang kerap, pemakanan yang tidak sihat atau tidak mencukupi, kurang rehat, kekurangan hormon, alkohol dan penyalahgunaan nikotin dan lain-lain. Ia semua membawa kepada hasil yang sama: penurunan dalam kualiti kehidupan seks. Dalam tempoh 20 tahun yang lalu, saya telah melihat lelaki di semua peringkat umur dan pelbagai gaya hidup yang mengalami masalah ini. Kami berjaya mencari penawar yang sempurna untuk membantu mereka. Iaitu, Titan Gel! Dalam ujian klinikal, ia telah terbukti berkesan walaupun dalam situasi yang paling teruk. Saya sememangnya akan mengesyorkan Titan Gel kepada semua pesakit saya sebagai penawar yang terbaik. Mereka yang telah mencubanya sangat menghargai keberkesannya!

Bantuan perubatan untuk ejakulasi pramatang

Doktor berikut biasanya pakar dalam rawatan ejakulasi pramatang: ahli seks, pakar urologi, ahli atrofi, ahli psikologi, ataupun ahli terapi.

Sebaik-baiknya, kedua-dua pasangan patut menjalani rawatan. Kedua-dua lelaki dan wanita perlu berusaha membaik pulih hubungan seksual mereka. Rawatan ejakulasi pramatang termasuk mengajar kedua-dua pasangan untuk mendengar satu sama lain, untuk berinteraksi dengan harmoni, dan untuk memahami dan memenuhi fantasi seks masing-masing.

Rawatan ejakulasi pramatang

Gaya hidup yang sihat adalah langkah pertama untuk kehidupan seks yang harmoni. Ia termasuk tabiat pemakanan dan tidur yang sihat, senaman sederhana dan keseimbangan emosi. Pastikan diet harian anda mengandungi banyak vitamin dan nutrien. Zink dan magnesium adlaah amat penting. Pil Hammer of Thor adalah salah satu sumber terkaya dengan bahan-bahan ini. Selain daripada memulihkan kesihatan anda, ia dengan perlahan bertindak ke atas sistem kencing. Komponen Hammer of Thor meningkatkan fungsi ereksi, mempromosikan hubungan seksual yang lebih lama dan meningkatkan libido.

Sekiranya anda mengalami ejakulasi awal setiap kali anda mempunyai hubungan seks, anda perlu mengambil dua kursus rawatan Hammer or Thor, dengan dua minggu di antara setiap rawatan. Anda boleh menggabungkan rawatan ini dengan pengunaan krim intim dan gel untuk peningkatan libido lelaki (Titan Gel, Xtra Man, dan sebagainya), antidepresan serta ubat-ubatan untuk menguatkan sistem imun. Rawatan komprehensif akan membantu anda untuk melewatkan ejakulasi.

Ia juga merupakan suatu idea yang baik untuk melawat ahli terapi, sebaik-baiknya bersama pasangan anda. Psikoterapi membantu mengatasi kemurungan, ketakutan, kecemasan dan keraguan diri.

Sekiranya ejakulasi pramatang disebabkan oleh gangguan neurologi, anda memerlukan sejenis perubatan yang menormalkan metabolisme otak dan menguatkan saluran darah.

Jika ejakulasi pramatang jarang berlaku, cuba gunakan teknik yang pelbagai. Sebagai contoh, keluarkan zakar anda apabila anda merasakan bahawa ejakulasi sedang menghampiri dan perah di pangkal glans penis. Anda akan dapat meneruskan persetubuhan selepas itu.

Sebagai kaedah tambahan, gunakan akupunktur, yoga, fisioterapi, dan urut.

Jika anda pesan TITAN GEL
Kami menjamin kepada anda:

  • Peningkatan lilitan dan peningkatan panjang sehingga 6-8 cm kepada zakar anda.
  • Peningkatan fungsi erektil.
  • Lebih sensitiviti semasa persetubuhan, orgasma yang lebih lama dan lebih kuat.
  • -50% diskaun

Teknik untuk mencegah ejakulasi awal

  1. Melancap dengan tangan yang kering. Cuba untuk mengelakkan daripada ejakulasi selagi mungkin.
  2. Kemudian, cuba melancarkan dengan pelinciran. Sekali lagi, teruskan dari ejakulasi selagi anda boleh.
  3. Selepas latihan biasa, anda boleh meminta pasangan anda melakukan perkara yang sama. Mintal dia berhenti apabila anda rasa seperti anda ingin ejakulasi.
  4. 2 minggu kemudian, gabungkan kesan tersebut dengan bersetubuh dengan seorang wanita, pastikan dia berada di posisi atas anda. Cuba elakkan diri anda daripada ejakulasi selagi anda boleh.

Kaedah purba melambatkan ejakulasi

  1. Silih ganti masukan yang dalam dan tidak dalam: 1 dalam – 9 tidak dalam; kemudian 2 dalam – 8 tidak dalam semula, dsb.
  2. Berhenti sebelum orgasme dan letakkan tekanan pada titik di antara anus dan skrotum.

About AGILAN NADKARNI

Dr Nadkarni graduated as a doctor from University Malaya in the year 2004. Since very early in his career, he found his passion in treating couples with Infertility. Upon being conferred his specialist degree from UK.

Kategori Kesihatan

TUTUP