Bagaimana untuk meningkatkan prestasi seksual anda dengan latihan senaman?

Latihan yang paling berkesan untuk meningkatkan potensi seksual lelaki dan tahap testosteron.

Latihan “Intim”. Bilakah anda memerlukannya?

Dengan menggunakan latihan ini, anda boleh menangani masalah ini:

 1. Ereksi lemah.
 2. Ketiadaan ereksi pagi (senaman harus digabungkan dengan ubat).
 3. Libido rendah.
 4. Tahap testosteron rendah.
 5. Pasangan yang tidak berpuas hati dan gembira.
 6. Kekurangan hubungan seksual di antara suami isteri.
 7. Keperluan untuk rangsangan yang berpanjangan sebelum mencapai ereksi.

Nota tentang metodologi ini:

 1. Adalah lebih baik melakukan senaman pada waktu pagi, apabila badan santai dan zakar gersang.
 2. Tingkatkan jumlah ulangan senaman secara beransur-ansur.
 3. Adalah lebih baik untuk menumpu perhatian tentang jumlah ulangan senaman yang anda lakukan untuk menjejaki kemajuan anda.
 4. Tumpu perhatian kepada tubuh badan anda. Jika anda mengalami ketidakselesaan, kurangkan latihan anda.
 5. Jika anda tidak mempunyai ereksi pada waktu pagi, ambil rawatan perubatan sebelum bersenam.

Teknik latihan

Gunakan jari-jemari anda untuk mencari otot antara dubur dan skrotum dengan melenturkan otot ini. Ia dipanggil otot pubococcygeus, juga dikenali sebagai “otot cinta”. Ia bertanggungjawab untuk keadaan kelenjar prostat, yang mempunyai kesan positif pada potensi seksual lelaki.

pubococcygeus

Bagaimana untuk melatih “otot cinta” anda?

 • Tegangkan otot tersebut sekeras mungkin.
 • Pastikan ia tegang selama 3 saat.
 • Lepaskan otot dan santai seketika.

Dari masa ke semasa, cuba untuk memastikan otot tegang selama 10 saat setiap kali. Secara beransur-ansur tambahkan jumlah ulangan sehingga anda berada di pengulangan kali ke-50.

Latihan lain untuk meningkatkan potensi seksual lelaki

1. “Membuat pergerakan 8”

Buat pergerakan pekeliling dengan pinggul anda, seolah-olah membuat bentuk nombor 8; bergerak dahulu ke kiri, kemudian ke kanan. Ulangi sebanyak mana yang anda hendaki, tetapi secara beransur-ansur meningkatkan keamatan.

Latihan ini mengembalikan peredaran darah di pinggul.

2. Berjalan di atas pantat

Latihan ini datang daripada Yoga dan disyorkan oleh ahli-ahli urologi. Duduk di atas punggung anda, regangkan kaki anda ke hadapan, tangan terletak pada apa-apa jenis kedudukan. Cuba berjalan menggunakan punggung sekurang-kurangnya 2 meter ke depan, dan kemudian berjalan kembali menggunakan punggung anda. Dengan setiap latihan, cuba “berjalan” sejauh mungkin.

3. Mengangkat kaki anda daripada posisi berbaring

Baring di atas lantai dengan kepala anda 50sm dari dinding. Angkat kaki anda dan perlahan-lahan menurunkannya ke dinding. Pastikan kaki anda berada pada kedudukan ini sekurang-kurangnya selama 10-15 saat.

4. Mengangkat dan menurunkan pinggul

Baring dan letakkan lengan anda di sebelah badan anda. Naikkan pinggul anda daripada lantai. Berada dalam kedudukan ini selama 2-4 saat. Kembali ke kedudukan permulaan. Lakukan 10-15 pengulangan dan secara beransur-ansur tingkatkan keamatan.

Mengangkat dan menurunkan pinggul

5. Basikal udara

Baring dan bengkokkan lutut anda. Gerakkan kaki anda dalam gerakan bulat, seolah-olah senmengayuh basikal. Latihan ini akan membantu anda menghalang masalah ereksi dan menghilangkan lemak perut.

6. Bulatan

Baring atas perut anda, bengkokkan lutut anda dan tunjukkan jari kaki anda ke arah kepala anda. Regangkan tangan anda ke belakang dan genggam pergelangan kaki anda. Kendurkan tulang belakang anda sebanyak yang anda boleh dan berada dalam posisi ini 30 detik.

7. Squats

Ia adalah terbaik untuk melakukan senaman ini sebaik sahaja anda bangun daripada tidur. Berdiri dengan kaki anda mempunyai jarak bahu anda dan luruskan belakang anda. Squat sedalam mungkin, merentangkan tangan anda ke hadapan. Mulakan dengan 14-15 squats setipa kali. Dari masa ke masa, cuba untuk meningkatkan jumlah ulangan.

Latihan Kardio

Latihan Kardio adalah kawan terbaik mana-mana lelaki yang ingin sentiasa kekal kuat dan aktif. Ia meningkatkan fungsi jantung, menormalkan peredaran darah dan menggalakkan prestasi seksual yang lebih baik.

Berikut adalah latihan cardio terbaik dan popular.

 • Berjogging di luar rumah selama 30-40 minit 2-3 kali seminggu.
 • Berenang di kolam renang (bagus untuk latihan ketahanan).
 • Seni mempertahankan diri. Lebih baik melatih di luar rumah.
 • Push-up, latihan-latihan menggunakan bar mendatar.

Bagaimana untuk meningkatkan kesan senaman?

Teknik berikut akan membantu anda mempercepatkan hasilnya.

1. Gunakan produk yang merangsang potensi seksual lelaki (Titan Gel, kapsul Hammer of Thor). Ia semua terdiri daripada bahan semula jadi dan selamat untuk kesihatan. Kesan yang dihasilkannya adalah sangat menakjubkan. Mengikut pengeluar, ubat-ubatan ini boleh menyembuhkan kes-kes disfungsi erektil walaupun yang paling teruk dalam hanya beberapa hari. Jika anda menggabungkan ubat-ubatan ini bersama dengan latihan, anda akan melihat hasil yang anda ingini dengan lebih cepat.

titan gel for sex malaysia

2. Ikuti diet khas. Untuk membuat latihan anda lebih berkesan, pastikan makanan anda terdiri daripada banyak ikan, buah-buahan berwarana kuning dan oren, daging tanpa lemak, makanan laut, buah beri, kismis, dan kacang. Makanan ini adalah makanan seksual semula jadi. Ia akan membantu anda memulihkan diri sejurus mungking selepas latihan anda serta mengejutkan pasangan anda dengan kebolehan anda yang telah dipertingkatkan di katil.

About AGILAN NADKARNI

Dr Nadkarni graduated as a doctor from University Malaya in the year 2004. Since very early in his career, he found his passion in treating couples with Infertility. Upon being conferred his specialist degree from UK.

Kategori Blog

TUTUP