Cara Pantas Untuk Membuatkan Zakar Anda Lebih Besar Dengan Segera!

Kebanyakan lelaki mengharapkan agar zakar mereka boleh menjadi lebih besar sedikit kerana peningkatan panjang dan ketebalan boleh menambah kepuasan semasa hubungan seks! Malah, ia juga mempengaruhi tahap keyakinan dan hak untuk membangga diri jika memiliki saiz yang besar.

Mujurlah, selepas beberapa tahun dalam bidang ini, saya telah menghasilkan senarai 16 kaedah TERBAIK untuk meningkatkan saiz zakar anda yang tidak memerlukan anda untuk menjalani pembedahan!

Cara # 1 – Cubalah “Latihan Jelqing” yang Berkuasa

Jelqing adalah suatu amalan meluas yang memaksa lebih banyak darah mengalir ke dalam kepala zakar anda. Dengan melakukan latihan ini, anda akan dapat meregangkan batang anda serta meningkatkan lilitannya!

Bagaimana anda boleh melakukan ini?

 1.  Jadikan zakar anda 1/2 – 3/4 tegak!
 2.  Buatkan tanda OK dengan tangan anda dan ramas zakar anda bermula pada pangkalnya.
 3.  Usap zakar dan tolakkan darah yang terperangkap dengan menggerakkan tangan anda ke kepala zakar anda!
 4.  Jangan sekali-kali melakukannya pada zakar anda! Anda boleh kehilangan sensasinya.
 5.  Ulangi langkah 2 – 4 dengan tangan yang lain.

Anda tidak perlu meramas dengan kuat sehingga rasa sakit, tetapi anda perlu meramas cukup kuat sehingga aliran darah meningkat di dalam zakar anda. Pakar-pakar mengesyorkan agar melakukan senaman ini dengan ereksi separuh, dengan banyak pelincir, dan menggunakan tuala suam sebelum dan selepas senaman tersebut.

Latihan Jelqing

Cara #2 – Memanfaatkan Kuasa Senaman Kegel

Latihan Kegel bukanlah sekadar untuk golongan wanita. Oleh kerana darah yang mengalir ke dalam zakar anda dipengaruhi oleh otot Pubococcygeus (PC), anda boleh melatihnya supaya zakar anda menjadi lebih besar.

 •  Anda perlu berbaring di atas lantai dan gerakkan sebelah kaki ke arah dada anda sedikit dengan membengkokkan lutut anda.
 •  Matlamatnya adalah untuk mengecutkan otot PC anda dengan cara yang sama seperti anda lakukan ketika anda sedang membuang air kecil, dan anda perlu menahannya!
 •  Pada asasnya, anda perlu melakukan pengecutan dan merehatkan otot ini dengan kiraan 10!

Cara #3 – Cubalah Senaman Regangan

Senaman regangan adalah ringkas, mudah dan selalunya akan sedikit menyakitkan. Apa yang perlu anda lakukan adalah mengikuti kaedah yang telah terbukti ini untuk memanjangkan zakar anda perlahan-lahan dari masa ke semasa:

 1.  Buatkan zakar anda kira-kira 1/2 – 3/4 tegak!
 2.  Genggam kepala zakar anda, kira-kira 1/2 inci daripada hujungnya.
 3.  Dengan perlahan-lahan, tariknya ke atas, bagi meregangkannya sedikit.
 4.  Ulang langkah 3, sambil menariknya ke sebelah kanan (selama 5 – 10 saat).
 5.  Ulang langkah 3, sambil menariknya ke sebelah kiri (selama 5 – 10 saat).
 6.  Ulangi langkah 2 – 5, 30+ kali setiap hari.
 7.  Jika anda mengalami sebarang kesakitan atau ketidakselesaan yang ketara, berhenti bagi mengelakkan kemudaratan pada kesihatan.

Beri perhatian: Ini akan membolehkan zakar anda berkembang dari masa ke semasa dan mencapai potensi pertumbuhan sepenuhnya. Satu-satunya masalah dengan cara ini adalah ia akan mengambil masa beberapa minggu hingga berbulan-bulan lamanya untuk melihat hasilnya, tetapi ia berbaloi untuk ditunggu!

Cubalah Senaman Regangan

Cara #4 – Lakukan Regangan Putaran Membulat

Regangan membulat adalah agak sama dengan cara yang baru kita bincangkan tadi. Apa yang ia lakukannya adalah mengembangkan tisu-tisu ke luar! Sekali lagi, anda perlu mempraktikkan kesabaran dan kelembutan apabila melakukan regangan.

Untuk melakukan senaman ini, anda perlu melakukan perkara berikut:

 1.  Menggunakan satu tangan, genggam zakar anda dengan kuat. Ini akan berkesan dengan lebih baik sekiranya anda sudah mempunyai 3/4 ereksi.
 2.  Regangkan zakar anda menjauhi badan anda.
 3.  Putarkannya dengan cara mengikut arah jam.
 4.  Dari bahagian atas, gerakkannya dengan perlahan-lahan ke sebelah kanan dan kemudian ke bawah dan ke sebelah kiri sebelum kembali ke posisi 12 jam.
 5.  Sekali lagi, jika anda berasa sebarang kesakitan atau rasa tidak selesa, hentikan latihan tersebut serta-merta bagi mengelakkan sebarang kemudaratan kepada kesihatan!

Beri perhatian: Peraturan praktikal yang baik adalah mengamalkan regangan pusingan membulat ini selama 5 kali setiap hari bagi mendapatkan hasil terbaik. Ini boleh dilakukan bersama-sama dengan latihan sebelumnya seperti yang dinyatakan di atas.

Cara #8 – Cuba Pil Peningkatan Lelaki

Hammer of thor merupakan salah satu pil peningkatan yang paling berkesan di pasaran yang juga menawarkan jaminan wang kembali. Jenama ini mendakwa mampu meningkatkan kehidupan seks anda dengan:

 •  Meningkatkan libido dan stamina anda!
 •  Memaksa ereksi yang lebih keras dan lebih kuat!
 •  Pertumbuhan saiz anda secara kekal!

Hasilnya tidak dapat dilihat dalam semalaman, namun anda akan melihat pembesarannya dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Sesiapa sahaja yang menderita disebabkan zakar yang kecil atau mana-mana individu yang ingin mencapai ereksi yang lebih besar dan lebih kuat sememangnya tahu bahawa 3 bulan bukanlah apa-apa jika anda boleh mendapat 0.8 hingga 2.6 inci!

 Cuba Pil Forex hammer of thor Peningkatan Lelaki

Cara #9 – Potong Bulu Kemaluan Yang Berlebihan

Bulu kemaluan boleh menghalang panjang semula jadi anda. Ia secara visualnya akan menyembunyikan sebahagian daripada zakar anda! Helah yang digunakan oleh kebanyakan pelakon lucah adalah dengan mencukur sama ada kesemua bulu kemaluan mereka atau hanya bahagian yang berlebihan.

Beri perhatian: Anda akan kagum dengan betapa sikitnya yang perlu dipotong untuk anda memiliki zakar yang lebih panjang dan mendapat pengalaman seksual yang lebih baik secara keseluruhannya!

Cara #10 – Kurangkan Lemak Di Bawah Perut Anda

Mengurangkan lemak pada perut adalah baik untuk kesihatan anda dan lebih elok untuk saiz zakar anda! Ia sememangnya masuk akal – jika lemak badan anda tergantung di atas zakar anda, ia akan kelihatan lebih kecil.

Selain itu, ia juga akan mengehadkan keupayaan anda untuk menujah batang anda sepenuhnya ke dalam si dia ketika dalam proses! Dengan menghilangkan lemak tambahan itu, anda akan dapat meningkatkan peredaran darah anda, yang membolehkan anda untuk kekal keras serta tahan lebih lama, dan anda juga akan mendapat libido yang lebih baik.

Cara #11 – Hangatkan Alat Anda Untuk Aliran Darah yang Lebih Baik

Ereksi berlaku disebabkan oleh jumlah darah yang dibenarkan mengalir ke dalam zakar anda. Sekiranya anda meletakkan sedikit haba pada alat anda, anda akan meningkatkan aliran darah anda secara semula jadi.

Beri perhatian: Ini akan membolehkan anda mencapai pertumbuhan maksimum ketika melancap dan melakukan latihan yang disebutkan di bahagian pertama artikel ini!

Cara #12 – Jangan melancap!

Satu helah yang dipandang rendah oleh kebanyakan orang adalah untuk tidak melancap. Sebabnya ialah melancap akan menyebabkan anda untuk kehilangan aliran darah ke dalam zakar anda.

Apabila anda tidak melancap atau tidak mengadakan persetubuhan dalam satu tempoh yang agak lama, anda biasanya akan pancut lebih cepat dan mendapat ereksi yang sangat keras. Ia seperti tidak melancap itu membolehkan lebih banyak darah untuk mengalir ke dalam zakar anda.

Beri perhatian: Hanya cuba elakkan diri daripada melancap selama beberapa hari sebelum bersetubuh. Tetapi awas – anda mungkin akan ejakulasi lebih cepat sebagai hasilnya!

Jangan melancap!

Cara #13 – Makan Coklat Gelap untuk Meningkatkan Aliran Darah

Anda mungkin telah melihatnya dalam filem-filem sebelum ini. Seorang wanita memakan coklat gelap dalam perilaku seksual bagi mengghairahkan seorang lelaki. Apa yang anda mungkin tidak tahu ialah coklat merupakan afrodisiak semula jadi.

Beri perhatian: Ia mungkin disebabkan oleh rasanya yang enak atau rasa coklat itu mencair di dalam mulut, tetapi sesuatu bahan di dalam coklat itu sendiri berfungsi untuk mengalirkan darah anda. Dan, ia juga lazat!

Cara #14 – Cuba Ginkgo Biloba

Gingko Biloba meningkatkan peredaran darah di dalam badan anda. Seperti yang sudah anda ketahui, aliran darah yang lebih baik akan menjadikan ereksi anda lebih besar!

Beri perhatian: Mencari suplemen (Nature Made amat berkesan) dan mengambilnya secara tetap merupakan kunci untuk beroleh kejayaan bagi tempoh masa yang lama. Ekstrak daripada ginkgo adalah salah satu bahan utama yang terdapat di dalam pil pembesaran zakar!

Cara # 15 – Tambah Halia ke Dalam Diet Anda

Halia adalah satu lagi makanan yang bagus untuk peredaran darah yang sihat. Boleh ditemui di kebanyakan kedai-kedai runcit, anda boleh mengisar dan menggunakannya sebagai rempah, atau anda boleh merebusnya dalam teh anda.

Ideanya ialah anda perlu mengambil halia setiap hari!

Beri perhatian: Akar ini sangat baik untuk kesihatan secara keseluruhan dan disyorkan walaupun untuk ketidakselesaan perut! Dengan sedikit halia setiap hari, anda akan dapat mencapai ereksi yang lebih keras dan lebih tegang!

Cara #16 – Makan Biji Labu Secukupnya

Apa yang ramai orang tidak menyedari adalah biji labu mempunyai banyak nutrien bermanfaat yang diketahui dapat meningkatkan dan menambahkan aliran serta peredaran darah, termasuk:

 1.  Fosforus – Satu nutrien yang diketahui dapat memberikan libido yang sihat. Ini diperlukan untuk sesiapa sahaja yang menghadapi masalah untuk mendirikannya.
 2.  Zink – Testosteron dikawal atur sebahagiannya dengan zink. Nutrien ini juga membolehkan pengeluaran sperma dan ejakulasi yang sihat.
 3.  Magnesium – Nutrien ini diketahui dapat meningkatkan aliran serta peredaran darah di dalam badan anda.

Beri perhatian: Seperti yang anda dapat lihat, hanya 3 nutrien ini mampu memberi impak besar kepada kehidupan seksual anda. Dan, anda juga akan berupaya mencapai ereksi yang jauh lebih keras, dan lebih besar dalam prosesnya!

About AGILAN NADKARNI

Dr Nadkarni graduated as a doctor from University Malaya in the year 2004. Since very early in his career, he found his passion in treating couples with Infertility. Upon being conferred his specialist degree from UK.

Kategori Health,Other

TUTUP