Belajar bagaimana untuk menjimatkan wang dengan Electricity Saving Box

Manusia tidak pernah memerlukan kuasa elektrik lebih daripada yang mereka perlukan pada masa kini. Penggunaan elektrik berkembang pesat setiap tahun. Pertama sekali, ini adalah disebabkan oleh peningkatan dalam jumlah barangan elektrik yang digunakan dalam rumah kita. Peranti seperti komputer, mesin basuh, periuk nasi dan pembersih vakum bukan sahaja menjimatkan masa tetapi juga boleh meningkatkan kualiti hidup dengan lebih ketara yang membolehkan kita untuk memberi tumpuan terhadap apa yang kita lebih suka lakukan, dan bukannya kerja-kerja domestik.

Kita semua tahu bahawa seseorang itu akan cepat dapat menyesuaikan diri dengan sesuatu yang boleh membantunya dan ia sukar dipercayai jika seseorang itu secara sukarela menolak kemudahan yang ada. Walau bagaimanapun, ia sangat tidak mungkin bahawa kadar bekalan elektrik akan menurun dalam masa terdekat ini. Oleh itu, orang ramai sering bertanyakan pada diri sendiri soalan seperti, “Bagaimana saya boleh mengurangkan bil elektrik saya?”

Mujurlah terdapat jawapan kepada soalan ini dan ia agak mudah. Ini adalah alat penjimatan tenaga yang dipanggil Electricity Saving Box.

Ia adalah suatu peranti kecil yang kompak yang direka untuk mengurangkan penggunaan elektrik. Ini membantu untuk mengurangkan bil elektrik secara sah. Ini bermakna bahawa anda tidak perlu membayar sebarang denda kerana ia bukanlah penggunaan elektrik yang menyalahi undang-undang.

Kegunaan Electricity Saving Box

Maklum balas yang ditinggalkan oleh para pelanggan yang telah menggunakan Electricity Saving Box akan membantu anda untuk membuat keputusan sendiri jika anda perlu membeli peranti ini.

BUY HERE

Fazwan, 38

Saya adalah seorang pemilik perniagaan yang mengendalikan restoran sendiri. Pajakan premis dan bil-bil utiliti pernah memakan belanja yang banyak setiap bulan. Mujurlah masalah ini telah berlalu. Electricity Saving Box membantu saya untuk mengurangkan perbelanjaan elektrik sebanyak kira-kira 20%. Saya juga memasang peranti ini di rumah untuk membayar bil elektrik yang kurang. Ia agak luar biasa bagaimana peranti yang sebegini kecil boleh menjadi begitu berguna.

Khadijah, 27

Saya tidak pernah kisah dengan berapa banyak yang saya bayar untuk tenaga elektrik sehinggalah saya menjadi seorang ibu. Apabila seorang lagi (walaupun yang sangat kecil) menyertai keluarga kami, penggunaan elektrik meningkat dengan ketaranya. Kami mula menggunakan mesin basuh kami lebih kerap dan menggunakan penghawa dingin di rumah dengan lebih intensif. Belum lagi termasuk kos-kos lain yang anda bayar apabila mempunyai anak kecil. Untuk sebab-sebab tertentu, ramai orang menganggap bil yang mahal sebagai sesuatu yang biasa. Mujurlah ada Electricity Saving Box. Ia amat berguna dan agak mudah digunakan. Hanya palamkan ia dan itu sahaja. Hanya selepas sebulan menggunakannya, bacaan meter saya tidak begitu meningkat! Sekarang saya boleh membelanjakan wang ini mengikut keperluan saya sendiri dan bukannya membayar bil elektrik yang sangat tinggi!

Apakah tujuan peranti penjimatan tenaga Electricity Saving Box?

electricity saving box
electricity saving box semakan

Di kebanyakan negara, Electricity Saving Box (atau peranti yang serupa) boleh didapati dalam lima puluh peratus daripada isi rumah. Selain itu, peranti yang ringan dan kompak ini boleh digunakan bukan sahaja di rumah tetapi juga di premis yang digunakan untuk perniagaan. Ia tidak memerlukan ruang yang banyak, tidak menyakitkan mata dan padan dengan sesuainya dalam mana-mana bahagian dalaman. Keperluan utamanya adalah untuk mengikuti semua garis panduan keselamatan:

 • Kelembapan udara maksimum hendaklah tidak melebihi 85% (justeru, peranti ini tidak boleh digunakan di dalam bilik mandi);
 • Kapasiti maksimum yang dibenarkan adalah antara 5kW-19kW (ia sangat tidak digalakkan melebihi tahap ini);
 • Grid elektrik yang standard.

Penjimatan tenaga moden iaitu Electricity Saving Box ini amat sesuai untuk digunakan di tempat-tempat di mana lonjakan elektrik adalah sangat tidak diingini. Ia bukan rahsia bahawa sambungan Internet yang stabil bergantung kepada fungsi grid elektrik yang stabil juga.

Maka, jika anda seorang majikan, anda akan memberikan perniagaan serta kakitangan anda dengan sambungan Internet yang selamat.

Prinsip tindakan Electricity Saving Box

Penjimat tenaga mudah alih ini boleh dibeli oleh mana-mana individu yang mahu jimat membelanja. Penggunaan peranti ini tidak memerlukan kelayakan atau kemahiran khas.

Konsep utama peranti ini adalah untuk mengurangkan penggunaan elektrik. Bahagian terbesar kuasa reaktif berubah menjadi aktif, sekali gus mengurangkan penggunaan keseluruhan elektrik untuk peralatan rumah.

Ciri-ciri umum:

BadanPlastik
Berat150 g
Dimensi12x7x4 cm
Julat suhu pengoperasiandaripada -25 С° to + 60 С°
Kelembapan udara maksimum85.00%

Electricity Saving Box berfungsi dalam mod tunggal berperingkat 90-220V dengan kapasiti yang dibenarkan daripada 5kW kepada 19kW. Peranti ini mempunyai empat modul.

 1. Pengawal yang diprogramkan;
 2. Perlindungan kilat;
 3. Penapisan aktif;
 4. Pelarasan faktor kuasa.

Selain itu, peranti ini juga boleh:

 • Menormalkan struktur medan elektrik;
 • Mengurangkan kehilangan dalam grid elektrik;
 • Menghapuskan pusuan kuasa;
 • Mengurangkan beban keseluruhan pada pendawaian.

BUY HERE

Peranti Electricity Saving Box ini mempunyai pelbagai kualiti yang positif:

 • Mudah untuk dipasang dan digunakan;
 • Tidak menghasilkan bacaan meter palsu tetapi hanya mengubah tenaga;
 • Menghapuskan kurangan dalam grid elektrik;
 • Sah dari segi undang-undang;
 • Berkesan;
 • Tempoh pulangan balik hanyalah dua bulan;
 • Memanjangkan hayat perkhidmatan peralatan rumah;
 • Harga yang boleh diterima;
 • Membolehkan untuk menjimatkan wang sambil mengekalkan tahap biasa penggunaan elektrik;
 • Kompak dan sesuai digunakan;
 • Tidak menghasilkan sebarang bunyi;
 • Efektif, kompak dan mudah digunakan;
 • Padan dengan sesuainya dengan bahagian dalaman rumah;
 • Peningkatan hayat perkhidmatan peralatan rumah yang dijamin.

Berapa cepatkah Electricity Saving Box akan memberi penjimatan kepada anda?

electricity saving box
electricity saving box beli

Ambil bil elektrik terakhir anda dan tolak 30% daripada jumlah yang perlu dibayar. Angka yang terhasil akan menjadi jumlah yang anda dapat jimatkan secara bulanan. Tempoh anda akan mendapat penjimatan semula dengan menggunakan penjimat tenaga mudah alih ini adalah antara satu hingga dua bulan, bergantung kepada jumlah yang anda bayar untuk tenaga elektrik.

Penjimat tenaga elektrik ini membolehkan untuk mengurangkan penggunaan elektrik bagi

 • Cerek elektrik, mentol, pembakar roti, mesin kopi – sehingga 30%;
 • Dandang dan peti sejuk – sehingga 40%;
 • TV, ketuhar elektrik, pemanas, seterika – sehingga 45%;
 • Penghawa dingin, mesin basuh, komputer – sehingga 50%.

Ingatlah bahawa penjimatan adalah tidak mustahil! Belajar bagaimana untuk menggunakan elektrik dengan bijak dengan menggunakan electricity saving box.

BUY HERE

About AGILAN NADKARNI

Dr Nadkarni graduated as a doctor from University Malaya in the year 2004. Since very early in his career, he found his passion in treating couples with Infertility. Upon being conferred his specialist degree from UK.

Kategori Barangan rumah

TUTUP