Kaedah-kaedah Pembesaran Zakar di Rumah UPDATE 2018

Bagaimana untuk membesarkan zakar anda di rumah?

Bukan semua lelaki puas hati dengan saiz batang mereka, dan banyak orang telah mengatakan bahawa masalah ini boleh musnahkan hidup anda. Akibat pendek dan ukur lilitan yang kecil menyebabkan keyakinan diri yang kurang serta hubungan seksual yang lemah lagi terus. Hari ini, terdapat pelbagai cara dan perubatan yang, seperti tuntutan pengeluar ia semua, bukan sahaja boleh naikkan saiz alat kemaluan anda dengan cepat dari segi panjang, tetapi dari segi ukur lilitan juga.

Purata ukuran zakar

Tidak ada norma untuk kepanjangan dan ketebalan zakar dalam lelaki dewasa. Ukuran purata bagi lelaki Eropah adalah 13-16 cm panjang dan lebar 3-5 cm. Saiz yang agak besar atau lebih kecil akan dianggap variasi apa-apa selain daripada yang norma. Saiz yang kurang daripada 8 cm atau lebih daripada 25 cm apabila gersang adalah suatu adalah kelainan yang serius. Ia adalah untuk setiap lelaki sendiri untuk memirkikan sama ada saiz zakarnya adalah “normal”. Ia ditentukan daripada kualiti kehidupan seks, tuntutan pasangannya, pemilihan estetik, dan lain-lain.

Kaedah utama pembesaran zakar di rumah

Perubatan dan suplemen makanan. Bagaimanakah ia semua dapat membesarkan zakar anda?

Mengikut statistik, pembedahan kosmetik yang paling popular bagi lelaki adalah pembedahan pembesaran zakar, manakala dalam kalangan wanita, pembedahan pembesaran payudara pula. Rhinoplasty mengambil tempat kedua.

Terdapat 4 cara asas:

 • kaedah daya tarikan;
 • penyambung vakum;
 • kaedah pembedahan;
 • perubatan.

Kaedah daya tarikan adalah berdasarkan prinsip peregangan corpus cavernosum zakar melalui senaman khas. Adalah dipercayai bahawa beberapa bahagian badan, termasuk cuping telinga, jari, bibir dan organ seksual lelaki boleh diregangkan menerusi penerapan ketegangan yang berkekalan dan berterusan. Akibat manipulasi seperti berikut, sel-sel mula merenggan, menjadikan tisu tumbuh.

Kaedah ini termasuk teknik berikut:

 • jelqing — urutan khas, di mana teknik pemerahan susu digunakan;
 • urutan — satu gerakan urutan yang kompleks dan bertujuan unutk manaikkan saiz zakar dan memperbaiki ereksi;
 • Gantungan berat pada zakar – cara yang paling berbahaya dan kontroversial untuk pembesaran zakar.

Kaedah daya tarikan mungkin juga melibatkan pengunaan suatu alat pembesaran zakar yang khas. Alat ini merenggangkan batang zakar dan menjadikannya lebih lurus dan panjang.

Kelemahan kaedah ini termasuk ketidakselesaan, terutamanya dalam beberapa sesi pertama, dan keperluan penggunaan alat atau teknik khas secara berterusan. Menurut pakar, untuk mencapai hasil yang stabil, anda harus mendedikasikan sekurang-kurangnya 2-4 jam waktu anda untuk kegiatan ini setiap hari.

Kaedah vakum adalah pembesaran zakar adalah satu kaedah yang tidak melalui pembedahan tetapit dengan penggunaan pam vakum secara manual atau automatik. Apabila menggunakan kaedah ini, zakar diletakkan di dalam ruang vakum dan pam digunakan untuk membuat vakum corpus cavernosum dalam zakar dan meregangkannya. Secara keseluruhan, anda boleh membesarkan zakar anda dengan 3-4 cm setahun menggunakan kaedah ini. Terdapat tiada statistik mengenai berapa lama kesannya boleh tahan.

Kaedah pembedahan melibatkan penyuntikkan ‘filler’ khas di bawah kulit dan sebagai hasilnya, meningkatkan panjang (sehingga 5 cm) dan lilitan zakar (sehingga 3 cm). Lemak pesakit tersebut ataupun lemak sintetik boleh digunakan sebagai ‘filler’. Pembedahan ini tidak sukar, ia melibatkan pelepasan bahagian tersembunyi zakar dengan membuang ligamen dan mengisi zakar dengan bahan khas.

Perubatan termasuk penggunaan ubat, salap atau minyak, dan pelbagai campuran lain untuk memulihkan semula organ seksual dan melancarkan aliran darah.

Kaedah ini berkesan hanya dengan kombinasi kaedah daya tarikan atau vakum.

 

Bagaimana untuk membesarkan zakar anda menggunakan ubat-ubatan tradisional?

Cara pembesaran zakar yang paling berkesan termasuk yang berikut:

 • jelqing;
 • pemanjang;
 • pam vakum
 • Gantungan berat pada zakar;
 • gel, krim, suplemen makanan

Senaman yang biasa dilalukan adalah penting untuk mencapai hasil yang dikehendaki dan menjadikannya kekal. Sekiranya anda berhenti bersenam, kejayaan yang telah dicapai sebelum ini akan hilang.

 

Pembesaran zakar menggunakan pemanjang. Bagaimana untuk meningkatkan saiz zakar anda dengan cepat?

Sama seperti jelqing, kaedah ini juga merupakan salah satu kaedah yang paling berkesan dan oleh itu agak popular.

Pemanjang, (juga dikenali sebagai andropenis) adalah suatu alat yang terdiri daripada cincin plastik, logam (plastik/silikon) aci dengan spring dalaman, serta plastik penyokong atasan dengan lilitan silikon. Kepala batang diletakkan di cincin ini, lalu merenggangkan zakar. Alat ini mudah digunakan, padat, dan jika dipakai dengan betul, tidak dapat dilihat di bawah pakaian anda.

Prinsip operasi ini adalah berdasarkan regangan zakar secara beransur-ansur semasa kepala batang diletakkan di dalam cincin. Akibatnya, tiada rasa tidak selesa yang dirasakan ketika zakar menjadi lebih panjang. Penggunaan tetap menyebabkan peningkatan beransur-ansur panjang corpus cavernosum dan, sebagai akibatnya, zakar semakin besar.

Manfaat utama pemanjang adalah apabila anda berhenti memakainya, zakar anda tidak mengecil kembali ke saiz sebelumnya. Mari kita ambil contoh sesetengah suku Afrika di mana alat khas digunakan untuk meregangkan bibir, telinga, atau leher. Walaupun selepas penyingkiran alat pemanjangnya, saiz bahagian badan mereka tidak berubah.

Terdapat tiga jenis pemanjang di dalam pasaran sekarang:

 1. pemanjang vakum;
 2. pemanjang dari pinggang;
 3. pemanjang tarikan;

Semuanya punyai kesan yang sama. Pemanjang vakum dan pemanjang dari pinggang merupakan yang paling pemanjang paling selesa. Dari segi harga, pemanjang tarikan adalah yang paling murah.

Purata harga adalah: pemanjang vakum £35-40, pemanjang dari pinggang: £30-35, pemanjang tarikan;: £20-27.

Pam vakum. Bagaimana untuk menaikkan saiz zakar anda dengan cepat?

Alat ini mempunyai kesan yang sama seperti pemanjang tetapi ia manikkan dua-dua panjang dan lilitan zakar. Alat ini juga disyorkan sebagai rawatan mati pucuk ataupun disfungsi erektil.

Zakar diletakkan di dalam ruang vakum di mana vakum dibuat. vakum melancarkan aliran darah dan merenggangkan sel-sel yang merangsangkan pertumbuhan zakar. Bukan seperti pemajang, pam vakum boleh menyebabkan pendarahan dan hematoma walaupun digunakan teknik yang betul. Untuk memastikan fenomena ini tidak berlaku, anda perlu sentiasa memantau tekanan dalam pam dan ia tidak selalunya mudah.

 

order titan gel

Gantungan berat pada zakar. Bagaimana untuk membesarkan zakar anda secara percuma?

Ini adalah salah satu jenis kaedah daya tarikan. Anda menggantungkan berat pada zakar, membuatkannya renggang. Teknik ini kontroversial dan boleh menyebabkan kecederaan yang serius, terutama apabila jisim berat terlalu besar. Tiada statistik mengenai keberkesanan kaedah pembesaran zakar ini.

Bagaimana untuk menggantungkan berat?

Suamkan zakar anda dengan garam. Pasang tali bergelung ke kepala batang dan selesaikan dengan plaster. Gantungkan berat pada gelung dan biarkan ia selama beberapa minit. Kami mengesyorkan agar anda bermula dengan 1 minit dan biarkan gantung lebih lama setiap kali pengunaan sehingga anda mencapai 15 minit. Pada akhir latihan, gunakan urutan ringan untuk memulihkan aliran darah.

Latihan ini sentiasa dilakukan dalam kedudukan duduk. Tingkatkan berat secara ansur-ansuran. Sekiranya anda berasa kebas pada kepala batang, aktiviti ini harus dihentikan dengan serta-merta.

Krim dan salap. Bagaimana untuk meningkatkan aliran darah ke zakar?

Pemakaian ubat-ubatan sedemikian hanya berkesan dengan kombinasi salah satu kaedah mekanikal yang digunakan untuk meningkatkan panjang zakar.

Prinsip tindakan ini adalah berdasarkan peningkatan aliran darah ke zakar. Jika anda menggunakan kaedah ini diri sendiri, anda hanya boleh mengharapkan kesan jangka yang pendek. Sebelum menyapukannya, anda harus membiasakan diri dengan komposisi produk untuk menghapuskan manifestasi tindak balas alergi.

Bergantung pada tindakan dan keamatan kesannya, salap itu dibahagikan kepada 3 kumpulan:

 • jangka pendek;
 • jangka panjang;
 • bertindak sebagai sokongan

Kumpulan pertama direka untuk kesan jangka pendek dan menyebabkan peningkatan saiz zakar sedikit selama 2-3 jam. Ini biasanya cukup untuk hubungan seksual dan membantu mengelakkan rasa malu, terutamanya dengan pasangan baru.

Dalam kumpulan kedua, tempoh kesan bergantung kepada keteraturan penggunaan salap. Kumpulan bagi mereka yang menggunakan produk ini adalah kumpulan yang paling popular kerana harga yang berpatutan dan hasil yang ketara. Biasanya, anda boleh memanjangkan zakar sehingga 2 cm.

Kumpulan ketiga merupakan produk gel khas yang digunakan untuk mengelakkan geseran. Ia digunakan untuk memperbaiki kesan alat mekanikal pembesaran zakar.

Sekiranya anda menggunakan teknik penggunaan dengan betul dan menggunakan produk salap secara tetap, pengeluar menjamin bahawa keputusan akan dapat dilihat selepas 2-3 minggu (kecualian krim yang berkesan jangka pendek, ia harus disapu sebelum hubungan seksual).

Ubat dan suplemen makanan. Bagaimana untuk membesarkan zakar anda dengan pil?

Semua ubat pembesaran zakar mengandungi hormon. Ia adalah dilarang sama sekali untuk menggunakan ubat-ubatan ini tanpa nasihat dan penyeliaan doktor. Beberapa kesan negatif yang biasa termasuk hiperseksual dan gangguan hormon.

Aditif aktif secara biologi digunakan terutamanya untuk masalah pengerasan zakar dan ejakulasi awal. Pengilang memasarkan produk mereka yang benar-benar selamat untuk digunakan dan untuk kesihatan. Mereka melancarkan aliran darah ke alat kemaluan, menaikkan saiz zakar dan pada masa yang sama, menyelesaikan masalah seksual.

Komposisi ubat dan suplemen makanan termasuk bahan-bahan semulajadi, seperti ekstrak herba, lada cayenne, vitamin dan bahan auxiliary. Bergantung kepada tempoh rawatan, ereksi diperbaiki, disfungsi erektil dihapuskan, dan penaikkan saiz zakar berlaku.

Segala-gala yang anda ingin ketahui mengenai kaedah pembesaran zakar. Bagaimana membesarkan zakar sebanyak 5 sentimeter?

Sebelum menggunakan sebarang kaedah untuk membesarkan organ seksual anda, kami mengesyorkan anda berunding dengan ahli urologi. Khususnya, apabila menggunakan ubat-ubatan dan makanan tambahan.

 1. Apakah kaedah yang paling berkesan?

Tiada jawapan yang senang untuk soalan ini. Ia bergantung kepada apa yang anda rasa, impian anda dan kebolehan anda melakukan senaman biasa. Sebagai suatu perturan, kaedah mekanikal digunakan untuk memastikan kesan yang lebih besar dan kekal, lagi-lagi apabila digunakan dengan salap ataupun pelincir.

 1. Bilakah keputusannya akan menjadi ketara?

Jika kita berbincang tentang krim, terutamanya krim yang direka untuk kesan jangka masa pendek, anda akan nampak perbezaannya dalam beberapa minit. Tetapi bagi krim yang kesan jangka masa panjang, kesannya hanya akan bertahan untuk 2-3 jam.

Jika anda melakukan senaman khas seperti jelqing atau menggunakan alat mekanikal, hasilnya akan dapat dilihat selepas 2-3 minggu dan akan kekal untuk masa yang lebih lama.

 1. Jika anda menggunakan semua kaedah secara serentak (regangan, ubat-ubatan, makanan tambahan dan salap), adakah kesannya lagi hebat?

Tidak, anda tidak boleh menggunakan semua kaedah sekaligus, lebih-lebih lagi, terdapat risiko kecederaan diri sendiri. Meningkatkan corpus cavernosum adalah apa yang membuatkan zakar anda menjadi lebih besar. Aliran darah dicepatkan dan dipulihkan, lalu zakar menjadi beberapa sentimeter lebih besar. Kesan ini dicapai secara beransur-ansur dan dengan pengulangan latihan yang teratur.

 1. Bolehkah saya mencederakan diri sendiri secara tidak sengaja?

Ya, jika anda cuai. Gantung berat pada zakar dianggap sangat traumatik.

Ingin mendapatkan semua kesan dan hasil sekaligus, sesetengah orang menggunakan berat yang terlalu berat, yang mengakibatkan ligamen terkoyak. Pam vakum juga boleh menyebabkan kecederaan, seperti pendarahan dan hematoma. Anda perlu sentiasa memantau tekanan dalam pam.

 1. Bolehkah saya membesarkan saiz zakar selama-lamanya?

Anda boleh. Kebanyakan teknik memberi tumpuan kepada mencapai keputusan yang berpanjangan. Dengan menggunakan kaedah ini secara berterusan, zakar anda akan menjadi lebih besar dan kekal seperti ini selama-lamanya.

 

titan gel

buy titan gel malaysia

About AGILAN NADKARNI

Dr Nadkarni graduated as a doctor from University Malaya in the year 2004. Since very early in his career, he found his passion in treating couples with Infertility. Upon being conferred his specialist degree from UK.

Kategori Blog

TUTUP